מי מאתנו לא נתקל בנהגי רכב ציבורי שפועלים כרצונם ולמעשה בידיעה או שלא, פועלים בניגוד לחוק.
החוק מגדיר את חובותיו של הנהג כלפי הנוסע, הנובעות מהרישיון שקיבל כנהג רכב ציבורי
קיבצת עבורכם מס' סעיפי חוק נבחרים שיתנו לכם ציבור צרכני התחבורה הציבורית כלים להתמודד עם סיטואציות כאלה העתיד, ולכם נהגי המוניות היקרים כללי זהב איך להימנע מתלונה למשרד התחבורה שלעיתים תוביל כספית בגינה.
- הפעלת מונה- על פי תקנות התעבורה, חלה חובה על נהג מונית להפעיל מונה בנסיעה עירונית ובינעירונית.
על נהג המונית אסור לגבות שכר הסעה, או שכר המתנה יותר מכפי שיראה המונה בסיום הנסיעה. בשעות הלילה ובסופי שבוע וחגים נהוג תעריף מיוחד.
- בנסיעה בינעירונית הנוסע רשאי לבחור בתחילת הנסיעה בין תשלום לפי מונה או לפי התעריף שנקבע בצו פיקוח על מצרכים ושירותים (מחירי נסיעה במוניות).
- נהג מונית חייב להסיע את הנוסע ואת מטענו לכל יעד שיבקש.
- נהג מונית אינו רשאי לעשן כאשר יש במונית נוסעים.
- נהג מונית אינו יכול לאסוף נוסעים נוספים במהלך הנסיעה אלא לפי בקשה של מזמין הנסיעה.
- נסיעת ילדים במונית -ילדים שנוסעים במונית אינם צריכים לנסוע במושבי בטיחות מיוחדים.
- הסעת נוסעים עם מוגבלויות- חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות קובע כי, נהגי מוניות חייבים להתייחס לכל הנוסעים בשוויון, ובשל כך אסור להם להפלות נוסעים בגלל מוגבלותם.
מס' דוגמאות:
- לנהג מונית אסור לסרב להעלות נוסע עיוור ואת כלב הנחייה שלו.
- לנהג מונית אסור לסרב להעלות נוסע בכיסא גלגלים. על פי הנחיות משרד התחבורה הוא אף חייב לסייע לנוסע בכניסה למונית וביציאה ממנה, וכן בהטענת מטענו של הנוסע ופריקתו.
איך מתלוננים על נהג?
- נוסע שקיבל שירות לקוי או פוגעני, רשאי להתלונן בפני חברת המוניות, אם יש כזאת.
- החברה מחויבת לאשר את קבלת התלונה בתוך 7 ימים, ולהודיע בתוך 14 ימים על תוצאות הבדיקה ועל התגובה לתלונה. אם לא ניתן מענה מספק, ניתן להגיש תלונה לאגף תחבורה ציבורית במשרד התחבורה
- משרד התחבורה יכול לתבוע את נהג המונית בבית משפט בשל אי-הפעלת מונה. העונש המקסימלי שהחוק קובע במקרה כזה על נהג המונית הוא עד 3 שנות מאסר או קנס של 226 אלף ש"ח.