בשנת 2016 נהרגו 371 בני אדם בתאונות דרכים במדינת ישראל. מדובר על יותר מאדם ליום, לצערנו המספר עולה מדי שנה. כיוון שכך, המשטרה ומערכת החוק שמו להן למטרה להילחם בתאונות הדרכים ובכל דרך אפשרית. האכיפה והענישה בגין עבירות תנועה חמורות נאכפות בתקיפות, וכאשר מדובר בנהגים חדשים המערכת רואה את עבירות התנועה בחומרה רבה יותר, היות ומדובר על הרגלי הנהיגה הנרכשים למשך השנים הבאות.
עמוד בצד!
תוקף נהג חדש 2 שנים, החל מיום קבלת רישיון הנהיגה למכונית, כאמור בתי המשפט מקפידים הקפדה יתרה בעבירות תנועה המבוצעות על ידי נהגים חדשים ואף נוטים להחמיר בעונשים במקרים אלו, פי כמה וכמה מאשר בעבירות תנועה המבוצעות על ידי נהגים ותיקים ללא עבר תעבורתי מכביד.
הענישה מגוונת, לדוגמא, קורס נהיגה נכונה מטעם משרד התחבורה, התחלת תקופת "נהג חדש" מחדש לתקופה ארוכה יותר, מעבר בחינות התיאוריה ומעשית ("טסט") מחדש, אך במקרי קיצון נהגים חדשים עלולים לאבד את הרישיון הנהיגה שברשותם לתקופת זמן ממושכת ואף למצוא עצמם מאחורי סורג ובריח כאשר מדובר בעבירות חמורות ביותר כגון: תאונת "פגע וברח" ותאונת דרכים קטלנית בה קופחו חיי אדם.
חשוב לזכור כי, לכל נהג, בכל עבירה, הזכות לייצוג משפטי מול שופט בבהמ"ש. נוכחותו של עורך דין תעבורה לצדכם תסייע, בדרך כלל, להקלה בעונש, הן בזכות הכרת החוק על בוריו והן בזכות ההכרות עם מערכת המשפט והיכולת להתרכז בעובדות שיכולות לשנות את הכף לטובה.
לכן, ההמלצה היא בכל מקרה להיעזר בעורך דין, אך כאשר מדובר בנהג חדש, ההמלצה תקפה וחזקה פי כמה.
הימנעות היא ההגנה הטובה ביותר
הדרך הטובה ביותר להימנע מזימון לבית המשפט או מ"נחת זרועה" של מערכת החוק בכלל היא, כמובן, לנהוג על פי החוק ולהימנע מביצוע עבירות תנועה, קלות כחמורות, ולמעשה אין דרך אחרת לעשות זאת.
כאמור, גם עבירות תנועה קלות, או כאלה הנתפסות כקלות בעיני הנהג החדש, עשויות להביא לתוצאות קשות, בין אם בפגיעות בגוף ובנפש ובין אם בקנסות ועונשים אחרים, בהתאם למה שבית המשפט מוצא לנכון, ועל נהגים חדשים הוא מטיל עונשים כבדים יותר, כפי שכבר הוזכר.
כן, אבל…
בכל זאת, אין כמעט נהגים שלא מבצעים עבירות תנועה קלות, בטעות או בכוונה תחילה, ורוב הנהגים מבצעים עבירות תנועה חמורות יותר, גם אם ללא כוונת זדון כלשהיא. כאשר מדובר על נהגים חדשים ניתן לומר באופן כללי ומכליל כי הם מבצעים יותר עבירות תנועה, בדרך כלל באופן מודע. כיוון שכך, ישנו גם יותר סיכוי שהם יתפסו, ואם הם כבר נתפסו קיים יותר סיכוי שיחמירו בעונש שיוטל עליהם.
אז מה עושים?
נוהגים כחוק, כבר אמרנו. ואם ביצעתם עבירה ונתפסתם, התקשרו קודם כל לעורך דין תעבורה שיכול לייצג אתכם כנהגים חדשים, ולסייע לכם להקל בעונש ככל האפשר.
נהג חדש? עומד בפני אישום כלשהוא ? הקדם והתקשר כבר עכשיו: 03-9393060, 050-6676664