האביב בפתח ונראה כי מדינת ישראל חוזרת לשגרה לאחר שנת הקורונה מאתגרת.
עונת האביב ידועה בתור עונת הטיולים, שמש בחוץ, חם ונעים אז מה עושים ?יוצאים לטייל ולבלות.
השאלה שמעסיקה רבים מבעלי חיות המחמד היא, כיצד מתייחס החוק לגבי הסעת בעלי חיים ברכב?
ישנם שני היבטים אליהם נתייחס במאמר זה, הפן הבטיחותי והפן התעבורתי כלומר לשון החוק -פקודת ותקנות התעבורה.
בטיחות מעל הכל!
הידעתם, במקרה תאונה חלילה כלב שאינו מאובטח כראוי יכול לגרום לנהג וליושבי הרכב נזקים פיזיים משמעותיים שיכולים להיות קטלניים.
לשם המחשה , בעת מעורבות בתאונת דרכים כלב במשקל של כ -15 ק"ג ייזרק בחלל הרכב ויפגע באחד מיושבי הרכב עוצמת הפגיעה שווה למשקל של 80 ק"ג במהירות של 60 קמ"ש בלבד, עוצמת המכה והנזק הפיזי שייגרם יכול להיות קטלני עבור שני הצדדים.
הסח דעת במהלך נהיגה..
הסטת מבט לעבר הכלב יוצרת הסחת דעת בנהיגה ומגבירה את הסיכון למעורבות בתאונה.
מחקרים גילו כי היסח דעת בנהיגה הוא גורם מספר אחד בשנים האחרונות למעורבות בתאונות דרכים.
נסיעה עם בעל חיים מעלה את רמת סיכון משמעותית להיות מעורבים בתאונה היות ובעל החיים מטבעם הם מקור בלתי נדלה להסחי דעת בדומה לשימוש בטלפון הנייד.
לשון החוק
למרבה הפלא האזכור היחיד הקיים בחוק העוסק בבעלי חיים קבוע בתקנה אי שם בתקנה 462 (א) לתקנות התעבורה הקובעת את דרכי הסעת בעלי חיים באוטובוס וזוהי לשונה:
- (א) לא יסיע נהג באוטובוס, ולא ירשו הנהג והכרטיסן להכניס אליו בעלי-חיים, אלא אם גדלם מאפשר להניחם על ברכי הנוסע או להחזיקם בידיו; ובלבד שכלבים המוסעים כאמור ישאו זמם על פיהם ויהיו קשורים ברצועה ובעלי חיים אחרים יהיו מצויים בתוך תיבה או סל באופן המונע אפשרות של פגיעה או הטרדה לנוסעים.
תק' (מס' 5) תשל"ז-1977
(ב) הוראות תקנת משנה (א) לא יחולו על הסעת כלב של עיוור המלווה את העיוור, אם הכלב קשור ברצועה.
כאמור אין תקנה ספציפית המתייחסת על האופן יש להסיע בעלי חיים ברכב פרטי, עם זאת ישנה קטגוריה בתקנות התעבורה שעניינה שליטה ברכב וחוסר זהירות המונה שלושה סעיפי חוק אותם נמנה כעת בסדר חומרתן, ששוטר תנעה יכול לייחס לנהג במידה והזה האחרון סבור כי הסעת בעלי החיים לא הייתה בטיחותית דיה.
נהיגה בחוסר זהירות בניגוד לתקנה 21 (ג') לתקנות התעבורה, על השוטר לפרט בדו"ח את נסיבות המקרה שהובילו להנפקת הדו"ח, עבירה זו טומנת בחובה קנס כספי בגובה 500 ש"ח ו-6 נקודות חובה.
נהיגה בקלות ראש בניגוד לסעיף 62 (2) לפקודת התעבורה, נהיגה בחוסר שליטה ברכב בניגוד לסעיף 26(4) לתקנות התעבורה, עבירות אלו נחשבות חמורות יותר מובילות לדו"ח מסוג הזמנה לדין, המשמעות היא זימון הנהג לדיון בבית משפט לתעבורה והתייצבותו בפני שופט.
כאמור אין כל התייחסות בספר החוקים הכיצד להסיע בעלי החיים ברכב, עם זאת ראוי לאמץ מספר טיפים ליכולים לסייע לכם להפוך את הנסיעה עם ידידו הטוב ביותר של האדם לפחות מסוכנת עבורו ועבור שאר יושבי הרכב ולא פחות חשוב להימנע קבלת דו"ח בדרגת חומרה כזו או אחרת שתגרור מפגש עם שופט בבית משפט לתעבורה.
חגירת בעל החיים – רתמות או עריסות לכלבים, חובת חגירת הנוסעים ברכב בחגורת בטיחות נקבעה אי שם בשנת 1973, כפי שכבר ציינו במאמר זה כיום אין חובת חגירת בעל החיים במהלך הנסיעה עם זאת הדבר מומלץ ביותר לבטיחותם של הנהג הנוסעים ברכב ולא פחות חשוב בעל החיים.
כיום ישנם בשוק אביזרי בטיחות ייעודים לרתימת בעל החיים לחגורת הבטיחות המותקנת ברכב כדי למנוע היטלטלותם העלולה להיגרם בתרחיש בו מבצע נהג הרכב בלימת חירום או שחלילה הוא מעורב בתאונת דרכים.
מיקום בעל החיים הינו קריטי ביותר, נכון להושיב את חיית המחמד על רצפת הרכב במושב שליד הנהג ובכך למעשה להימנע מהסטת המבט למושב האחורי ברכב.
משרדנו מתמחה בייצוג בעבירות תעבורה. במשרדנו תזכו למענה איכותי, מקצועי ומהיר 24/7.
לייעוץ ראשוני ללא התחייבות התקשרו עוד היום לטלפון 03-9393060 או הישארו פרטים בדף יצירת קשר ונציגנו יחזרו אליך בהקדם.
עמית קדם משרד עורכי דין תעבורה
כל האמור לעיל אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי, כל המסתמך על האמור לעיל בכל דרך שהיא, עושה זאת על אחריותו בלבד והאחריות לכל תוצאה ישירה או עקיפה, בשל הסתמכות על האמור, תחול על המשתמש בלבד.